De derde editie van het Sportfestival Maarsseveen wordt georganiseerd in samenwerking met de LachRun. We bundelen de krachten van twee organisaties tot één event!

De eerste LachRun vond plaats op 13 december 2015, hieraan deden 180 deelnemers mee. Sportfestival Maarsseveen heeft de eerste twee edities gehad op de laatste zaterdag van augustus in 2015 en 2016. En ditmaal combineren we de twee hardloopevents, beide hebben als doel om sporten toegankelijk te maken voor elke hardloper en te combineren met een andere sportdiscipline; lachen en zwemmen! Deze run is geschikt voor recreatieve hardlopers die zin hebben in een gezellige en kleinschalige run met keuze uit twee afstanden.

De LachRun is een initiatief van Bente Adriaens van GetTheLaughFlow, organisatie voor positieve evenementen, lach-workshops, trainingen en andere energizers.

Het Sportfestival Maarsseveen is een initiatief van Robert Nonner met als doel het hardlopen te combineren met het zwemmen en het zwemmen in wedstrijdverband toegankelijker te maken. Deze dag wordt georganiseerd vanuit stichting Duurzaam Sporten, Gezond Ontspannen.