Enkele vragen en antwoorden over Sportfestival Maarsseveen

Hoeveel moet ik trainen voor de wedstrijden?
De 5 en 10 kilometer zijn laagdrempelige afstanden. Met een paar trainingskilometers in de benen kun je al in staat zijn om deze afstanden te volbrengen. Loop met verstand, forceer niet en geniet vooral van de wedstrijd en de fijne omgeving!

Voor de 15 kilometer is het verstandig om al enkele 10 kilometers te hebben gelopen. Als je in de zomer al wat vaker een 10 kilometer hebt gelopen, dan lukt het je ook om de laatste 5 kilometer nog uit te lopen.

Onderschat 500 meter zwemmen niet. Het lijkt een peulenschil, maar dat kan tegenvallen. Vooral als je de 500 meter met de bostcrawl wil afleggen kun je maar beter een beetje hebben getraind. De 500 meter afleggen met een schoolslag is wellicht een betere optie voor de recreatieve zwemmers. Let bij het zwemmen heel goed op je eigen veiligheid en geef tijdig aan de hulpverleners of medezwemmers aan als je hulp nodig hebt. 

Hoe zit het met de startnummers?
Op de dag zelf kun je de startnummers afhalen bij de organisatietent.

Kan ik me een beetje fatsoenlijk omkleden op SFM?
In het start- en finishdorp van het Sportfestival zijn twee kleine omkleedtentjes aanwezig. Hier kun je je waardevolle spullen kwijt. De waardevolle spullen worden tijdens de sportwedstrijden in de gaten gehouden door vrijwilligers, maar het gebruik blijft op eigen risico. Tussen de sportwedstrijden door is het de bedoeling dat je op je eigen spullen let. Er zijn geen douches aanwezig op het terrein. De garderobe kost niets.

Wordt mijn prestatie geklokt?
Er zal een handmatige tijdregistratie plaatsvinden. Dit gaat redelijk secuur, maar wanneer er veel deelnemers gelijktijdig finishen kunnen we er een seconde naast zitten. Mocht je tot op de seconde nauwkeurig willen weten hoe snel je hebt gelopen, dan raden we je aan zelf een sporthorloge mee te nemen. De uitslagen zullen we na 27 augustus 2016 zo snel mogelijk op de website zetten.

Jullie hebben het een aantal keren over ‘gezond ontspannen’, hoe moet ik dat zien?
Het start- en finishdorp van Sportfestival Maarsseveen wordt omgetoverd tot een gezellige zomerse braderie, waar je kunt genieten en ontspannen na je sportprestatie. Op de braderie staan ondernemingen uit Utrecht en omgeving. Je kunt er biologisch eten. Je kunt broodjes kopen, smoothies, (ijs)koffie, ijs en natuurlijk biologische biertjes en gezonde drankjes. 

En verder? Is er nog meer ontspanning?
Zeer zeker! Voor de kinderen staat er een springkussen waar er ontspannen gesprongen kan worden. Verder kun je je gratis laten masseren bij de fysiotherapeuten van Gezondheidscentrum De Neckar. Met een zomers zonnetje is de ontspanning volmaakt.

Ik houd niet zo van sporten, maar die braderie lijkt me wel leuk, mag ik dan komen?
De braderie is de hele dag vrij toegankelijk voor iedereen. Houd je niet van sporten, maar wel van lekker eten? Wees welkom. Wil je relaxen in de zon in een gezellige omgeving? Ook dan zien we je graag verschijnen. Zoek je nog een hartstikke fijne dagbesteding voor het hele gezin? Neem je kinderen mee naar de braderie, zet ze op springkussen en ga zelf lekker in het gras liggen met een biologisch biertje.

Zijn er mogelijkheden voor een triatlon?
De Maarsseveense Plassen zijn uitstekend te bereiken met de fiets. Vanuit Utrecht is het maar 20 minuten fietsen! Maak zelf een triatlon van Sportfestival Maarsseveen door op de fiets te komen!

Kan ik ook met de auto komen?
Woon je niet op fietsafstand? Sportfestival Maarsseveen is eenvoudig te bereiken met de auto. Vanaf de Zuilense Ring (Ring Utrecht Noord) neem je de afslag Maarsseveense Plassen en de borden leiden je linea recta naar de Maarsseveense Plassen. Je kunt het natuurlijk ook op je navigatie invoeren. Parkeren is mogelijk bij het sportfestival en kost niets!

Ik heb nog hele andere vragen! Wat nu?!
Geen paniek, geen paniek.  Voor andere vragen kun je het contact met ons op nemen door te mailen naar info@sportfestivalmaarsseveen.nl. Je kunt je vragen ook op Facebook, Twitter of Instagram stellen, wellicht gaat dat nog sneller!

Logo Sportfestival Maarsseveen